A Biohub minden betegség meggyógyítását tűzte ki célul

A 2016-ban elindított Chan Zuckerberg Alapítvány, amit a facebook vezérigazgatója, Mark Zuckerberg és felesége Priscilla Chan, gyermekorvos működtetnek, egy igen nagy volumenű célt tűzött ki: “minden betegség gyógyítása, kezelése vagy megelőzése még gyermekeink életében”

Szerdán, egy 3 milliárd dolláros kezdeményezés részeként a szervezet egy független non-profit Biohub-ot hozott létre, és összesen 50 millió dollárt juttatott 47 tudósnak, technikusnak és mérnöknek különböző intézményeknél.

A 47 résztvevő rendkívül széleskörű projekteken dolgozik, de volt egy általános elképzelés, ami alapján a Biohub választott a több mint 700 jelentkező közül.

Különös figyelmet fordítottunk az új technológiákra és az alapvető tudományra és mechanizmusokra a betegségek terén,” mondta Stephen Quake, a Biohub társelnöke.

Az alapvető tudomány ami segíthet a kutatóknak megérteni egy adott egészségi állapotot, új technológiákkal párosítva úttörő munkákhoz vezethet a fertőzések, megbetegedések, genetika és beültethető eszközök terén. Emellett azt is remélik, hogy ezzel segíthetnek a kutatóknak új pályákra térni, és olyan dolgokon dolgozni, ami nem feltétlenül kötődik korábbi munkájukhoz.

Nagyon nehéz új utakat találni arra, hogy irányt váltsunk és új hegyeket másszunk meg,” mondta Quake. „Olyan dolgokat akarunk felkarolni, amik túl veszélyesek, és emiatt valószínűleg más nem is támogatná őket.

A CZ Biohub részeként, a vizsgálatvezetők továbbra is meg fogják tartani az egyetemen betöltött szerepkörüket, és az alapítvány reménykedik benne, hogy a támogatások segítik majd a kutatókat új, meglepő dolgokat felfedezni.

„Az elvárásaink nagyon magasak. Ezek a legjobb tudósok és mérnökök,” mondta Quake. „Mi csak szabad kezet adunk nekik.”

Forráswww.businessinsider.com.au

Szerkesztő: arsratio

Oszd meg

Hozzászólás küldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.