A chilei kormány közétett egy megmagyarázatlan „UFO-észlelés” videót

A chilei kormány nyilvánosságra hozott egy videót és egy jelentést egy azonosítatlan repülő tárgy (UFO) észlelésről, ami 2 éve történt.

A kilenc perces videót a Chilei Tengerészet helikoptere rögzítette 1370 méteres magasságban a San Antonio és Quinteros kikötők közötti partvidék mentén 2014. november 11.-én. A helikopter infravörös kamera kezelője vette észre az azonosítatlan tárgyat a távolban, ami vélhetően egy helikopterhez hasonló sebességgel – 244 km/óra – repült.

A fedélzeten lévő két tapasztalt tengerész is látta a tárgyat, és a Huffington Postbeszámolója alapján az egyikük azt nyilatkozta, hogy a tárgynak „lapos, hosszúkás szerkezete” volt „két termikus reflektorral, amiknek a mozgása nem esett egybe a tárgy mozgásával

A legbizarrabb az egészben az, hogy a hőváltozást érzékelő infravörös kamerákon kétszer is az látszott, hogy a tárgy egy ismeretlen nagy hőmérsékletű anyagot présel ki magából.

Két radarállomást is ráállítottak a tárgyra hogy megpróbálják azonosítani azt, de addigra már  egyik sem találta meg. A tárgy egyszerűen köddé vált.

Még a vezető tudósokból és repülési szakemberekből álló csapat két éves nyomozása sem vitte előre az ügyben a chilei légierő ügynökségét, és látszólag nem is kerültek közelebb a rejtély felgöngyölítéséhez.

Néhány elemző azon a véleményen van, hogy a tárgy közepes méretű vonal repülőgép és  a kibocsátott anyag pedig a legénység által a járműből kiadott tartalék víz lehetett. Ezzel szemben viszont a meteorológusok azt mondják, hogy sem a magasság, aminél a tárgyat észlelték, sem pedig a kiadott jelentős hőmennyiség, nem utal arra, hogy víz volna.” tette közzé a kormány a nyilatkozatban.

A tárgy ezért még továbbra is azonosítatlan marad, de aki a lenti videó alapján felismeri, az írja meg kommentben.

Forrás: www.iflscience.com

Szerkesztő: arsratio

Oszd meg

Hozzászólás küldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.