A DeepMind etikai részleget alapít

A mesterséges intelligencia fejlesztésével foglalkozó DeepMind bejelentette, hogy elindít egy új “etikai és társadalmi” részleget, ami azt vizsgálja majd, hogy az új technológiák milyen hatást gyakorolnak a társadalomra.

A bejelentés célja valószínűleg az, hogy a technológia szektor igyekszik csökkenteni a robotika és a mesterséges intelligenciák feletti irányítás elvesztése okozta félelmeket.

“Ahogy a tudósaink új AI technológiákat fejlesztenek ki, felelősségünk, hogy olyan nyílt kutatásokat támogassunk és hajtsunk végre, amelyek a munkánk szélesebb körű következményeit is vizsgálják,” írta Verity Harding és Sean Legassick, a DeepMind-tól.

“A DeepMind-nál mi minden mesterséges intelligenciát azzal a reménnyel indítunk el, hogy a megfelelő korlátok között fog maradni és társadalmilag előnyös célokra lesz használva. Hogy megértsük ez a gyakorlatban mit jelent, ahhoz szigorú tudományos vizsgálatokra van szükség.”

A részleg célja az, hogy a mesterséges intelligenciák használata ténylegesen hasznos és felelősség teljes maradjon.

“Ha az AI technológiák a társadalmat szolgálják, akkor azokat a társadalom prioritásai és aggodalmai kell hogy alakítsák” írták.

A Google és a DeepMind is tagjai az iparág által alapított AI az Emberek és a Társadalom Javára Csoportnak, aminek tagja a Facebook, az Amazon, a Microsoft és más tech óriások is.

A Google által 2014-ben megvásárolt DeepMind arról vált híressé, hogy ők alkották meg az első AI-t, ami képes volt megverni a Go táblajáték ázsiai nagymestereit.

Szerkesztő: arsratio

Oszd meg

Hozzászólás küldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.