A Japánok feltalálták a nem olvadó fagylaltot

A legtöbb jégkrém pillanatokkal azután olvadni kezd, hogy kikerül a hűtőből. Emiatt az embereknek gyorsan kell elfogyasztaniuk a finomságot. Ez most megváltozhat egy japán csapatnak köszönhetően, akik rájöttek hogyan tartható fenn a fagylalt formája, attól függetlenül, hogy milyen lassan esszük azt.

A fagylalt a hírek szerint egy japán szakács hibája miatt jött létre, akit arra kértek meg, hogy találjon egy módot a 2011-ben földrengés és szökőár által sújtott területekről szüretelt eprek felhasználására – a furcsa alakjuk miatt a vásárlók nem vették meg őket. A szakács megpróbálta más módokon felhasználni a termést azonban egy ponton panaszkodni kezdett, hogy a krém megkeményedik az epertől.

Meghalva a panaszokat a Kanazawa Egyetem csapata közelebbről is megvizsgálta a problémát és felfedezték hogy a megkeményedést az eperben lévő polifenolok okozzák. Az általuk készített kivonat nehézzé tette a víz és az olaj elválasztását – ami az általános jégkrémekkel történik olvadáskor. A kivonatot így megpróbálták összekeverni a jégkrémmel és a várakozásnak megfelelően az nem olvadt el.

Mivel a kivonat teljesen természetes, így nincs szükség arra, hogy komoly vizsgálatokat folytassanak rajta, a felfedezést gyorsan elérhetővé tették a helyi boltoknak, akik elkezdtek különleges formájú fagylaltokat árulni a vásárlók legnagyobb örömére.

A helyi média is felkapta a dolgot, így nem sokkal később cikkek jelentek meg arról, hogy milyen az új fagylalt íze és hogyan képes elviselni a meleg időt is. A történetek szerint több vásárló percekig a nap felé tartotta a fagylaltját, hogy meggyőződjön róla az tényleg nem olvad el. Mások egészen addig jutottak, hogy hajszárítóval vagy más fűtő berendezésekkel próbálták elolvasztani a jégkrémet.

A beszámolók szerint az édesség képes volt akár több órán át is fenntartani az alakját még meleg időben is és ezek után is hűvösnek érződött.

Szerkesztő: arsratio

Oszd meg

Hozzászólás küldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.