Kategóriák Egészség

A kannabisz legalizálása 40 milliárd dolláros bevételt és 400000 új munkahelyet jelenthet az USA-nak

Egy új felmérés szerint a legális kannabisz szektor akár 40 milliárd dolláros bevételt és 400000 új munkahelyet jelenthet az Egyesült Államoknak 2021-ig.

Arcview cég által készített becslés magába foglalja a fogyasztók által költött 20,8 milliárd dollárt és más közvetett bevételeket, amihez a termelőkön és a szektorhoz közvetlenül nem kapcsolódó piaci résztvevőkön keresztül jutnak – például a szupermarketek.

Így az előrejelzések szerint 2017-es 16 milliárd dolláros bevétel 150%-al emelkedhet, ami a kutatók szerint az elkövetkező három évben 4 milliárd dollárnyi adóbevételt hozhat az államnak.

Azonban mind az ipari résztvevők mind pedig a vásárlók úgy gondolják, hogy indokolatlanul magas forgalmi adókkal sújtják a kannabiszt és az abból származtatott termékeket – aminek mértéke bizonyos államokban akár a 35%-ot is elérheti.

Kalifornia, ahol hétfőn legalizálták a kannabiszt, az egyik napról a másikra vált a világ legnagyobb legális marihuána piacává, amihez úgy tűnik az emberek pozitívan viszonyultak – ezt a gyorsan kialakult készlethiányok is jelzik.

“Nagyon óvatosak voltunk a bevételi növekedések előrejelzésével, ezeket újra kell vizsgálnunk… San Francisco és Los Angeles a vártnál gyorsabban adja ki az engedélyeket,” mondta Tom Adams, az Arcview-tól.

Az új szabályrendszer várhatóan 100000 új munkahelyet (közvetett módon 146000 munkahelyet) fog teremteni a kaliforniai kannabisz iparágban 2021-ig – ami a becslések szerint az országos munkahely növekedés harmada.

“Izgatott vagyok e történelmi pillanat miatt, nem csak a Berkeley, hanem Kalifornia államért is,” mondta Jesse Arreguin, a Berkeley Patients Group elnöke.

Megosztás
Írta:
arsratio

Legutóbbi tartalom

Az eredmények megismételhetősége nem mindig jelenti azt, hogy valójában igazak

A reprodukálható tudományos eredmények nem mindig igazak és a valóban igazi eredmények nem mindig reprodukálhatóak. Legalábbis erre jutott a Idaho…

2019-05-22 7:34 du.

Több bokorlakó énekesmadárral jobban lehetne védekezni a poloskainvázió ellen

Ha sokkal több bokorlakó énekesmadár - mint a barátposzáta, a kis poszáta, a fülemüle vagy a vörösbegy - élne például…

2019-05-21 8:46 du.

A “hangyahidak” inspirálta rendszer megjavítja az áramkörök hibáit

A szociális rovar kolóniák rendkívül összetett módon képesek ön rendeződni; például két ág között a hangyák egymásba kapaszkodnak, hogy élő…

2019-05-21 8:37 du.

Megfejtették a Voynich-kéziratot

A Bristol Egyetem kutatói sikerrel jártak ott, ahol rengeteg kódfejtő, nyelvész és számítógépes program elbukott: sikerült feltörniük a "világ legrejtélyesebb…

2019-05-16 7:55 du.

Az éjszakai égboltból is elektromosságot termelhet ez az új ‘napelem’

A napelemek egyértelmű hátránya, hogy a működésükhöz szükség van a Napból érkező sugarakra. Azonban korábbi megfigyelések szerint egy a hideg…

2019-05-13 7:18 du.

Ellenmérget fejlesztettek ki a leghalálosabb medúzafaj csípésére

A Sydney Egyetem kutatói felfedezték a föld legmérgezőbb állataiként számon tartott kockamedúzák mérgének ellenszerét. Az ausztrál kockamedúzák egyes fajtáinak akár…

2019-05-13 7:07 du.

Ez a weboldal cookie-kat használ.