A kannabisz legalizálása 40 milliárd dolláros bevételt és 400000 új munkahelyet jelenthet az USA-nak

Egy új felmérés szerint a legális kannabisz szektor akár 40 milliárd dolláros bevételt és 400000 új munkahelyet jelenthet az Egyesült Államoknak 2021-ig.

Arcview cég által készített becslés magába foglalja a fogyasztók által költött 20,8 milliárd dollárt és más közvetett bevételeket, amihez a termelőkön és a szektorhoz közvetlenül nem kapcsolódó piaci résztvevőkön keresztül jutnak – például a szupermarketek.

Így az előrejelzések szerint 2017-es 16 milliárd dolláros bevétel 150%-al emelkedhet, ami a kutatók szerint az elkövetkező három évben 4 milliárd dollárnyi adóbevételt hozhat az államnak.

Azonban mind az ipari résztvevők mind pedig a vásárlók úgy gondolják, hogy indokolatlanul magas forgalmi adókkal sújtják a kannabiszt és az abból származtatott termékeket – aminek mértéke bizonyos államokban akár a 35%-ot is elérheti.

Kalifornia, ahol hétfőn legalizálták a kannabiszt, az egyik napról a másikra vált a világ legnagyobb legális marihuána piacává, amihez úgy tűnik az emberek pozitívan viszonyultak – ezt a gyorsan kialakult készlethiányok is jelzik.

“Nagyon óvatosak voltunk a bevételi növekedések előrejelzésével, ezeket újra kell vizsgálnunk… San Francisco és Los Angeles a vártnál gyorsabban adja ki az engedélyeket,” mondta Tom Adams, az Arcview-tól.

Az új szabályrendszer várhatóan 100000 új munkahelyet (közvetett módon 146000 munkahelyet) fog teremteni a kaliforniai kannabisz iparágban 2021-ig – ami a becslések szerint az országos munkahely növekedés harmada.

“Izgatott vagyok e történelmi pillanat miatt, nem csak a Berkeley, hanem Kalifornia államért is,” mondta Jesse Arreguin, a Berkeley Patients Group elnöke.

Szerkesztő: arsratio

Oszd meg

Hozzászólás küldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.