Kategóriék Ember

A világon leggyakrabban használt hangulatjelek

Már korábban írtunk róla, hogy kutatások folynak a hangulatjelek terén. Itt egy újabb tanulmány:

Egy új globális felmérés alapján kiderült, hogy az emberek a világ minden tájáról szeretik a ?, kivéve a franciákat, akik a ❤ részesítik előnyben.

A kutatók összesen 212 országból származó 4 millió okostelefon 427 millió üzenetét vizsgálták meg, hogy kiderítsék van e szerepe a kultúrának és a felhasználó lakhelyének a hangulatjelek használatában.

Egy népszerű appot – a Kika Emoji Keyboard-ot – használták forrásul, ami 60 nyelven elérhető. A csapat munkája valószínűleg az első ilyen nagyméretű vizsgálat a témában.

A hangulatjelek mindenhol jelen vannak. Egyre inkább képviselik a mindennapi nyelvet, ami kultúrákon is átível,” mondta Wei Ai, a kutatás egyik főszerzője a Michigan Egyetemről.

Ai és munkatársai azt találták, hogy a ? hangulatjel a legnépszerűbb és a tanulmányban vizsgált jelek 15,4 %-át teszi ki egyedül. ❤ és a ? a második és harmadik leginkább használt opciók.

A kutatók azt is kiderítették, hogy a franciák szeretik leginkább használni a hangulatjeleket (az üzeneteik 20%-ban volt legalább egy darab), őket az oroszok és az amerikaiak követik a sorban.

A franciák általánosan a szívekhez köthető hangulatjeleket használják, míg a többi ország lakói inkább az arcokhoz köthetőeket.

A kutatók más kulturális preferenciákat is megvizsgáltak. Például azok az országok ahol magasabb szintű az individualizmus, mint amilyen Ausztrália, Franciaország és a Cseh Köztársaság, sokkal nagyobb arányban használnak boldog hangulatjeleket.

Az országok ahol az egyének szorosan integráltabbak, mint amilyen Mexikó, Csille, Peru és Kolumbia több hangulat jelet használnak a szomorúság, harag és negatív érzelmek kifejezésére.

A hosszú távon orientált társadalmak, akik értékrendje a jövő köré épül (önfenntartás és takarékosság) – franciák, magyarok és az ukránok – sokkal kevesebb negatív hangulat jelet használnak mint a társadalmak, amik kevésbé hosszú távon orientáltak, mint amilyen Mexikó, Kolumbia, Peru és Izrael.

„A jelentésből jól látszik hogy különböző országokban máshogy használják a hangulatjeleket,” mondta Quiaozhu Mei, a Michigan Egyetem docense. „Az ajánlott hangulatjeleknek már számításba kell venniük az országot is.

A jövőben akár olyan módszerek is ki lehet majd fejleszteni, amik hangulatjeleket ajánlanak a kutatás alapján.

Forrás: knowridge.com

Disqus Comments Loading...
Megosztás
Írta:
arsratio

Legutóbbi tartalom

A tengervizet is hidrogénné bontja egy új technológia

A San Franciscói öbölben a Stanford Egyetem kutatóinak sikerült saját fejlesztésű berendezésükkel hidrogén üzemanyaggá alakítani a tengervizet napfény és egy…

2019-03-21 9:24 du.

Fénnyel lebegtettek tárgyakat

A Caltech mérnökei képesek voltak pusztán fény segítségével lebegtetni és meghajtani az általuk fejlesztett, nanoméretű mintázattal rendelkező tárgyakat. A kutatás hatalmas…

2019-03-21 8:34 du.

Az emberi aktivitás miatt leegyszerűsödött a csimpánzok viselkedése és ‘kultúrája’

Az emberek után a csimpánzok viselkedése az egyik legváltozatosabb az állatok között. Ezek a különbségek rengeteg területen megmutatkoznak; például az…

2019-03-20 8:43 du.

Feltámadnak a vírusok az űrben

A NASA új felmérése szerint a Nemzetközi Űrállomás küldetéseiben részt vevő legénység tagjainak felében újraaktiválódott a herpesz vírus. Bár az…

2019-03-19 8:46 du.

Mindössze egy gén beültetésével ismét láttak a megvakult egerek

A Kaliforniai Egyetem kutatói mindössze egyetlen, a zöld fény észleléséért felelős receptor kódolásáért felelő gén vak egerekbe történő beültetésével egy…

2019-03-19 8:08 du.

Mégsem tűnik lehetetlen feladatnak információt kinyerni egy feketelyukból

A fizikusok egy 7 kvantumbites kvantumszámítógép segítségével készítettek szimulációt arról, hogy az információ hogyan "oszlana szét" egy fekete lyuk belsejében.…

2019-03-17 5:39 du.

Ez a weboldal cookie-kat használ.