A világon leggyakrabban használt hangulatjelek

Már korábban írtunk róla, hogy kutatások folynak a hangulatjelek terén. Itt egy újabb tanulmány:

Egy új globális felmérés alapján kiderült, hogy az emberek a világ minden tájáról szeretik a ?, kivéve a franciákat, akik a ❤ részesítik előnyben.

A kutatók összesen 212 országból származó 4 millió okostelefon 427 millió üzenetét vizsgálták meg, hogy kiderítsék van e szerepe a kultúrának és a felhasználó lakhelyének a hangulatjelek használatában.

Egy népszerű appot – a Kika Emoji Keyboard-ot – használták forrásul, ami 60 nyelven elérhető. A csapat munkája valószínűleg az első ilyen nagyméretű vizsgálat a témában.

A hangulatjelek mindenhol jelen vannak. Egyre inkább képviselik a mindennapi nyelvet, ami kultúrákon is átível,” mondta Wei Ai, a kutatás egyik főszerzője a Michigan Egyetemről.

Ai és munkatársai azt találták, hogy a ? hangulatjel a legnépszerűbb és a tanulmányban vizsgált jelek 15,4 %-át teszi ki egyedül. ❤ és a ? a második és harmadik leginkább használt opciók.

A kutatók azt is kiderítették, hogy a franciák szeretik leginkább használni a hangulatjeleket (az üzeneteik 20%-ban volt legalább egy darab), őket az oroszok és az amerikaiak követik a sorban.

A franciák általánosan a szívekhez köthető hangulatjeleket használják, míg a többi ország lakói inkább az arcokhoz köthetőeket.

A kutatók más kulturális preferenciákat is megvizsgáltak. Például azok az országok ahol magasabb szintű az individualizmus, mint amilyen Ausztrália, Franciaország és a Cseh Köztársaság, sokkal nagyobb arányban használnak boldog hangulatjeleket.

Az országok ahol az egyének szorosan integráltabbak, mint amilyen Mexikó, Csille, Peru és Kolumbia több hangulat jelet használnak a szomorúság, harag és negatív érzelmek kifejezésére.

A hosszú távon orientált társadalmak, akik értékrendje a jövő köré épül (önfenntartás és takarékosság) – franciák, magyarok és az ukránok – sokkal kevesebb negatív hangulat jelet használnak mint a társadalmak, amik kevésbé hosszú távon orientáltak, mint amilyen Mexikó, Kolumbia, Peru és Izrael.

„A jelentésből jól látszik hogy különböző országokban máshogy használják a hangulatjeleket,” mondta Quiaozhu Mei, a Michigan Egyetem docense. „Az ajánlott hangulatjeleknek már számításba kell venniük az országot is.

A jövőben akár olyan módszerek is ki lehet majd fejleszteni, amik hangulatjeleket ajánlanak a kutatás alapján.

Forrás: knowridge.com

Szerkesztő: arsratio

Oszd meg

Hozzászólás küldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.