Egy tengeri csiga mérge kezelheti a krónikus fájdalmat

Egy tengeri csiga mérgének a felhasználásával új kezelést dolgoztak ki a krónikus fájdalommal küzdők kezelésére.

A méreg normális esetben arra szolgál, hogy megbénítsa a csiga prédáját, de tartalmaz egy olyan anyagot is, ami úgy néz ki képes hosszútávon csillapítani a fájdalmat. A kutatók azt találták, hogy patkányok esetében a hatóanyag, még a bevétel után három nappal is működött.

Conus regius

Ez a felfedezés lehetőséget adhat egy új terápiás módszer kidolgozására, ami segíthet majd kezelni azokat a krónikus fájdalmakat is, amivel szemben a jelenleg ismert módszerek eredménytelenek.  A legtöbb közepes és súlyos fájdalmat opioidokkal kezelik, ami csökkenti az agy fájdalom érzetét, ezzel szemben a Conus regius csiga mérgében talált Rg1A hatóanyag, ettől eltérően fejti ki a hatását.

Ami a legizgalmasabb az eredményekkel kapcsolatban, hogy akár megelőzésre is használható lehet a Rg1A,” mondta J Michael McIntosh a Utah Egyetem professzora. “Miután a krónikus fájdalom kialakul a kezelése már igen nehéz. Ez a hatóanyag lehetőséget adhat nekünk, hogy kidolgozzunk egy módszert amivel a fájdalom kialakulását meg tudjuk előzni.

Forrás: itv.com

Szerkesztő: arsratio

Oszd meg

Hozzászólás küldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.