Elon Musk következő projektje; az emberi agy számítógépre kapcsolása

Elon Musk egy új céget hozott létre aminek a célja az emberi agy és a számítógépek összekapcsolása.

Külső források szerint a Neuralink-nek nevezett cég, egy olyan “neurális chip” technológiát fejleszt, ami lehetővé teheti az emberek számára a gépekkel történő direkt kommunikációt,  fizikai felület használata nélkül. A Neuralinket orvostudományi kutató cégként jegyezték be Kaliforniában.

A jelentés szerint a neurális chipekhez egy agyba ültetett elektródát használnak majd, ami lehetővé teheti az emberek számára, hogy fel és letöltsék gondolataikat egy számítógépre. Emellett a termék segítségével nagyobb kognitív teljesítményre is szert tehetünk majd.

Musk már korábban – a 2016-os Vox Média Kód Konferencián – is jelezte érdeklődését a neurális chip technológiában, amivel szerinte az embereke szimbiózisba kerülhetnek a gépekkel.

Musk szerint a neurális chipek meggátolhatják, hogy az emberek a jövőben a mesterséges intelligencia “házi macskájává” váljanak.

“A legjobb megoldás szerintem az ha van egy AI réteg is,” mondta Musk a konferencián. “Egy harmadik digitális réteg amivel szimbiózisban dolgozhatunk.”

Musk már januárban megemlítette, hogy egy neurális chipekhez köthető bejelentésre készül.

A Facebook is vizsgál hasonló technológiákat a 8-as Épületben, ami a cég titokzatos hardver osztálya. A csapat egy olyan noninvazív agy-számítógép felület technológián dolgozik, ami hasonlóan, az emberek kommunikációját teszi elérhetővé egy külső készülékkel.

Musk igyekszik elősegíteni a mesterséges intelligencia biztonságos bevezetését az OpenAI non profit szervezetével, amit Sam Altmannel alapítottak még 2015-ben. Az OpenAI küldetése hogy “segítse a digitális intelligencia fejlesztését úgy hogy az emberiség egészének a lehető legjobb legyen.”

Azonban a Neuralink első termékei között olyan implantátumok is megjelenhetnek amiket az epilepszia és a depresszió súlyosabb eseteinek a kezelésére szánnak.

Emellett olyan egyetemeken mint a Kaliforniai és a Duke, már folynak a kutatások egy olyan agy-számítógép technológia kifejlesztésére ami segíthet a lebénult embereknek újra járni.

Musk tervei között még szerepel a Boring Company nevű cég elindítása is, aminek a feladata földalatti alagúthálózatok kiépítése lenne, a forgalom csökkentése érdekében.

Forrás: businessinsider.com

Szerkesztő: arsratio

Oszd meg

Hozzászólás küldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.