Kategóriák Tech

Határidőn belül készült el a Tesla hatalmas akkumulátor parkja

Elon Musk-nak sikerült megnyernie 50 millió dolláros fogadását, hogy 100 nap alatt képes felépíteni egy hatalmas akkumulátorparkot, amivel segít a Dél-Ausztráliát sújtó áramkimaradások megoldásában.

Jay Weatherill, arról számolt be, hogy a hatalmas lítium ionos akkumulátor tesztjei napokon belül megkezdődhetnek, megelőzve a Musk által kitűzött december 1.-ei határidőt – amit még a projekt szerződésének megkötésekor tűzött ki.

Az Musk által kötött alku szerint ha nem készül el a kitűzött 100 napos határidő végére, akkor a becslések szerint összesen legalább 50 millió dolláros projektet teljesen ő állja a helyi kormányzat helyett.

Tesla elektromos autógyártó mögött álló vállalkozó elkötelezte magát a dél ausztrál áram problémák megoldására, amik a tavalyi év folyamán több állami méretű áramszünetet eredményeztek, miután egy “eddig nem látott” méretű vihar több elektromos tornyot megrongált.

“Dél Ausztrália a nyárra már rendelkezni fog tartalék energiával, a világ legnagyobb lítium ion akkumulátora által, amit az elkövetkező napokban fognak először áram alá helyezni, ahogy az belép a szabályozott tesztelés fázisába,” mondta Weatherill.

A Tesla Powerpack egy a francia Neoen cég által működtetett szélerőmű farmra van kapcsolva és az előrejelzések szerint több tízezer háztartást képes lesz majd ellátni, azokban az időszakokban, amikor a túlzott kereslet áramkimaradásokhoz vezetne.

A dél-afrikai származású Musk a PayPal, a Tesla Motors (elektromos autók) és a SpaceX (rakéták készítése és kilövése) cégek alapítója és SolarCity (nap elemek) elnöke, amit a Tesla nemrég megvásárolt.

Musk a Teslát egy olyan cégnek képzelte el aminek feladatai közé tartozik a káros gázkibocsátás visszafogásai, amit nemcsak elektromos autók árusításával, hanem az őket hajtó napenergia tárolásával és előállításával is segíti.

Ausztrália a világ egyik legrosszabb egy főre jutó üvegházhatást okozó gáz kibocsátásával rendelkezik, amit főleg a szénerőművek használatának köszönhet.

Megosztás
arsratio

Legutóbbi tartalom

Mesterséges intelligencia segíti a fúziós erőművek fejlesztését

A mesterséges intelligenciák (MI) fejlődése komoly hatással van a tudományra és az iparra is és egy új tanulmány szerint felgyorsíthatja…

2019-04-24 8:12 du.

Egy új módszerrel majdnem a felére csökkentették az autizmus tüneteit

Az Amerikai Betegségmegelőzési Központ adatai szerint az USA-ban már 59-ből egy gyerek autista, ami lényeges növekedést jelent a 2000-es évekhez…

2019-04-22 1:07 du.

Eddig nem látott fokú irányítást biztosít egy új módszer a fény sebessége felett

A Közép-Florida Egyetem kutatói kifejlesztettek egy módszert a fény irányítására. Ezzel nem csak a fény impulzusok lelassítása, hanem akár az…

2019-04-22 12:59 du.

Ultrahanggal sikerült befolyásolni a döntéshozatali képességet

Emberekként képesek vagyunk fontolóra venni, hogy milyen hatása lett volna annak, hogyha bizonyos események másképp következtek volna be a múltba…

2019-04-22 12:54 du.

Egy új berendezéssel a havazás is energiává alakítható

A Kalifornia Egyetem kutatói megterveztek egy olyan berendezést, ami a lehulló hóból állít elő elektromosságot. A berendezés maga olcsó, kis…

2019-04-22 12:39 du.

Emberi szövetekből nyomtattak szívet

Izraeli kutatók emberi szövetekből 3D nyomtattak egy szívet, ami elmondásuk szerint hatalmas előrelépést jelenthet a szervátültetésben. Amíg ez valószínűleg még…

2019-04-19 7:08 du.

Ez a weboldal cookie-kat használ.