Hogyan védi meg magát a Darknet?

A Darknet (vagy sötét-net) egymásra épülő hálózatokból áll, amit csak specifikus szoftverrel lehet elérni. A hálózatra felcsatlakozó felhasználóak anonimitása, és a hálózat globális mérete miatt a Darknet gyakran tiltott online tevékenységeknek ad otthont. A nem központosított felépítésnek köszönhetően, azonban sokkal ellenállóbb az őt ért támadásokkal szemben ,mint az Internet.

Az adatforgalmat komplex útvonalakon futtatja át, relay hálózatok segítségével, ami miatt a felhasználók személyazonossága rejtve marad. A spanyol Rovira i Virgili Egyetem kutatói 2013 és 2015 között rendszeresen végeztek felméréseket a hálózaton. Az adatokból összeálló jelentés szerint a Darknet kevésbé központosított mint az Internet, mivel a forgalmát sokkal egyenlőbben osztja szét a hálózat különböző részei között, ahelyett hogy egy pár csomóponttól függne.

Támadások szimulációjánál a struktúrát sokkal kevésbé befolyásolta a csomópontok elvesztése. A Darknet ellenállása azonban kissé csökkent az idő előrehaladtával, ez pedig arra utal, hogy a hálózat fejlődik, és elképzelhető, hogy egy központosított forma felé tart.

Forrás: journals.aps.org

Szerkesztő: arsratio

Oszd meg

Hozzászólás küldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..