Kutatók gyémántot használnak, hogy a nukleáris szemetet elemmé alakítsák

Mit csináljunk, hogy megszabaduljunk a nukleáris szeméttől? Dobjuk az óceánba? Ássuk el a sivatagba? Ezek csak átmeneti megoldások mivel gyorsan ki fogunk futni a helyből. Szerencsére úgy tűnik, hogy a Bristol egyetem kutatói találtak egy új módot, amivel a nukleáris szemét gyémántok segítségével elemmé alakítható.

Ezek természetesen nem azok a gyémántok, amiket ékszerüzletekben lehet kapni, ember által készített mesterséges gyémántok. A kutatók felfedezték, hogy ezek a gyémántok a sugárzás közelében képesek töltést leadni. Jelen esetben ez a sugárzás a nukl eáris szemétből ered.

Tom Scott szerint, aki az egyetem Interferencia Elemző Központjának a professzora; „Nincsenek mozgó alkatrészek, semmilyen veszélyes anyag kibocsátás és karbantartás sincs, csak folyó energia. Azzal hogy a radioaktív anyagot gyémántba zárjuk egy hosszú távú problémát alakítunk nukleáris elemé, ami hosszú távú zöld energiát jelent.”

Azonban ezek az elemek nem túl nagy teljesítményűek, úgyhogy még nem számíthatunk rá hogy egy házat vagy egy elektromos autót el tudnak látni. A tervek szerint ezeket az elemeket olyan eszközökhöz használnák, amik alacsony energiaigényűek, és amiknél az elem gyakori cseréje nem oldható meg kényelmesen. Becslések szerint ezek az elemek nagyon hosszú ideig működhetnek (számítások szerint akár 5730 évbe is telhet mire 50 % alá esik a teljesítményük).

Forrás: www.ubergizmo.com

 

Szerkesztő: arsratio

Oszd meg

2 hozzászólás

  1. Nyílvánvaló, hogy a nukleáris folyamatok egy természetes törvény alapján hatnak. Elképzelhető, hogy a természettörtênetben már itt lezajlottak, máshol a messzeségben most is zajzanak folyamatosan.
    Ami most nem észlelhető, de a múltban már megtörtênt, annak következményeit, termését” jelenleg tapasztalhatjuk.
    A gyémántos,” tárolás” lehet, hogy drága, de a szén és szenesedés elég jó arányban jelen van bolygónkon.

    válasz küldése
  2. Azt lehet tudni esetleg, hogy mennyi, és milyen szinten sugárzó anyag plusz meggyi, és milyen elhelyezkedésű gyémánt mennyi energiát tud leadni?

    válasz küldése

Hozzászólás küldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.