Megoldódott a “különös jel” rejtélye

A csillagászok megfejtették a Ross 128-ról jövő különleges jelek titkát. A jelek a héten intenzív spekulációkhoz vezettek és sokan azt remélték, hogy végre földönkívüli életre bukkantunk.

Nem ez a helyzet. Az azóta “Wierd!” – furcsa – néven elnevezett jel valójában egy távoli műholdból jövő interferencia volt csupán.

Természetesen a kutatók már korábban is azt mondták, hogy a földönkívüli életformák által küldött jelek a lehetőségek listáján a legalsó helyet foglalják el.

A szakértőknek az igazi rejtély annak meghatározása volt, hogy a jel egy szokatlan csillagaktivitás, egy égitest általi kibocsátás vagy egyszerűen egy kommunikációs műholdból jövő interferencia.

“Meggyőződtünk a Weird! jel forrásáról. A legjobb magyarázat az hogy a jelek egy vagy több geostacionárius műholdról érkeztek.” írta Abel Mendez, a Puerto Rico Egyetemtől.

Amíg a kutatók az eredményekre vártak a felfedezés honlapján egy felmérést hajtottak végre ahol közel 800 ember részvételével arra voltak kíváncsiak, hogy mit gondolnak a jelek forrásának.

Meglepő módon a legtöbben nem gondoltak arra, hogy a jelek csupán műholdas interferenciák és a csoport konszenzusa az volt, hogy a jelek valószínű valamilyen asztrális jelenség okozta.

Viszont az emberek idegenekbe vetett hitét jól mutatja, hogy az emberek negyede őket tartotta a jelek okozójának.

“A tanulság itt az, hogy mindannyiunknak folytatnunk kell a felfedezést és az eredmények megosztását. Néhányan csak a sikerről szeretnek hallani, mások viszont szeretnek élőben a tudomány részévé válni, az eredménytől függetlenül,” mondta Mendez .

Szerkesztő: arsratio

Oszd meg

Hozzászólás küldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.