Sofőr nélküli lebegő taxikat tesztelnek jövőre Szingapúrban

Egy német cég bejelentése szerint Szingapúrban már a jövő évben megkezdődhet a sofőr nélküli lebegő taxik tesztelése, melyek célja, hogy a segítségével megkerülhetőek legyenek a hírhedt ázsiai közlekedési dugók.

Ázsia városai között ingázó több millió embernek napi szinten meg kell küzdeni a közlekedési problémákkal. Emiatt egyre több cég dolgozik azon, hogy megoldást kínáljon erre.

Amíg Szingapúrra nem annyira jellemzők a nagy torlódások és közlekedési dugók, mint a terület más nagy várasaira, viszont a város tökéletes teszt alany lehet a sűrűn lakottsága és a technológiai innovációkra való nyitottsága miatt.

A német Volocopter cég elmondása szerint az első repülési tesztekre a jövő év második felében lehet számítani és a technológia fejlesztésében a helyi kormány is támogatást nyújt majd.

A futurisztikus helikopterre emlékeztető Volocopter elektromos légi taxi függőlegesen tud fel és leszállni – ami komoly előnyöket jelent egy sűrűn lakott városi közegben való navigálásnál. A taxihoz a drónokhoz is használt technológiákat vették alapul és a cég elmondása szerint a kész légi taxi két ember szállítására lesz majd képes akár 30 kilométeres utat megtéve.

A technológiát korábban Dubaiban is bemutatták már.

“A Volocoptert kifejezetten belvárosi küldetésekre terveztük, annyira halk, hogy a 100 méteres repülési magasságban, nem is halható a város háttérzajától,” tette még hozzá a szóvivő, választ adva a helikopterek városban való alkalmazásának egyik legkomolyabb problémájára; a zajszennyezésre.

A Volocoptert mindezek mellett direkt úgy alakították ki, hogy könnyen meg tudjon küzdeni a turbulenciával, amikor a felhőkarcolók között halad. A taxit a fedélzeten egy joystick segítségével vagy a földről lehet majd irányítani a tesztek során.

A repülési tesztek mellett a cég azt is bejelentette, hogy termék központokat is ki fog alakítani Szingapúrban ezzel is elősegítve a későbbi növekedését Ázsiában.

Szerkesztő: arsratio

Oszd meg

Hozzászólás küldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.