Állás

Állásajánlatok tanítóknak

állásajánlatok könyvtár

A Tanítóképzőből kikerülve több opció tárul az ifjú tanító elé, mint gondolná. A tanítói állások mellett az asszisztensi állásajánlatok listáját is érdemes szemügyre venni, hiszen tapasztalható, hogy nem mindenki szeretne valóban tanító lenni miután elvégezte az egyetemet. Mire számíthat egy frissen végzett hallgató a munkapiacon?

Természetesen, először a tanítói állásajánlatok jönnek vele szembe. Amennyiben emellett teszi le a voksát, a következőre számíthat: sok iskola a friss tanítókat napközis tanítónak veszi fel, ezen felül (jó esetben) a műveltségterületeinek megfelelő tantárgyak oktatására kéri fel őket.

Abban az esetben, ha tovább szeretné képezni magát a kis tanító, el kell kezdenie összeállítani egy portfóliót (tanmenetekkel, óratervezetekkel) és fel kell készülnie, hogy minősüljön. Ez általában 2 évet vesz igénybe. Vannak iskolák, ahol támogatják azt is, hogy a fiatal tanító továbbképezze magát, ezért érdemes elgondolkodni, hogy milyen mesterképzések jöhetnek számításba.

Abban az esetben, ha egy frissen végzett hallgató nem akar tanító lenni, állásajánlatok tengere várja, mivel sokan keresnek olyan kvalitásokkal rendelkező munkavállalót, ami a tanítókra jellemzőek: tervezés, alapos munkavégzés, adminisztrációs feladatok, emberi kapcsolatok. Ilyenek lehetnek az asszisztensi állásajánlatok és egyéb szellemi tevékenységet folytató állások.

Az egyetemen tanultakat könnyen hasznára tudja fordítani a volt hallgató, a kommunikációs, emberismereti képességek alkalmassá teszik sales-es vagy más irodai állás betöltésére. A tanítói pályán kívüli opció azért is lehet szimpatikusabb egy frissen végzett diák számára, mivel általában magasabb fizetést ígér, nem kell portfólióval küzdeni, illetve bizonyos vállalatoknál még arra is van lehetőség, hogy szakmai területen továbbképzéseken vegyen részt.