Vállalkozás

A kft alapítás menetrendje

kft alapítás, öltönyös férfi kávézik

A kft alapításnak megvannak azok a mérföldkövei, melyekkel érdemes tisztában lenni, ha céltudatosan szeretnénk a folyamatot végezni. Érdemes megbízható szakmai csapatra bízni a munka nehezét, mert mint minden, ez is tele van a bürokráciával.

A ceghmester.hu megbízható csapata azonban garantáltan professzionális munkát végez a kft alapítás területén is. Az ügyvédi, jogi menetrend pontos követésének eredménye lesz a bejegyzett cég. Fontos tisztában lenni vele, hogy a kft alapításnak megvannak azok a teendői, melyeket kizárólag ügyvéd végezhet, valamint kontrollálhat.

Az első lépés a kft alapítás során az ügyvédi adatfelvétel, természetesen itt is a sok-sok adattal kezdődik a menetrend. Itt fontos a cégnév, a székhely, a tagok és vagyoni hozzájárulásuk, a bejegyzett tőke, a vezető tisztségviselők, a tevékenységi körök, és az ÁFA kör megjelölése. Ezután a kft alapítás következő lépése az ügyvéd általi iratkészítés. Itt a cégiratok ügyvéd általi előkészítése zajlik.

Ezután következik az eljárási költségek megfizetése. Majd az okiratok ügyvéd előtti aláírása következik, ahol minden érintett félnek meg kell jelennie, a szükséges okmányokkal együtt. Ezután az iratok cégbírósági beküldése jön, amely során már az ügyfeleknek nincs teendője.

A kft alapításnak az utolsó lényeges lépése a bejegyzett kft iratainak átadása. Ez akkor történik meg, amikor a Cégbíróság mindent rendben talált, és bejegyzésre került a kft. Ilyenkor az ügyvéd átadja az ügyfél részére az őt megillető összes iratot, ezután gyakorlatilag véget is ér a menetrend. Megalapítottuk a kft-t.

Ez is érdekes lehet...